AODPR - Asociatia "ONOARE" a detectivilor particulari din Romania

telefon contact AODPR
AODPR - Asociatia ONOARE a detectivilor particulari din Romania

    În ultimele zile cititorii noștri ne-au sesizat o posibilă “țeapă” a unei companii care a închiriat un spațiu într-un mare mall bucureștean. Este vorba despre firma poloneză “Pure Health& Fitness” care teoretic ar trebui să se extindă și în România. Încă din luna mai a acestui an, presa a anunțat că “Jones Lang LaSalle” a intermediat închirierea unui spațiu de 1800 mp în centrul comercial AFI Palace Cotroceni. Doritorii de o viață mai sănătoasă sau cei care vor să se apuce de fitness sau culturism au fost abordați de reprezentanții firmei în cauză pentru a încheia un contract avantajos cu viitorii chiriași ai mall-ului. Domnișoarele suple care ofereau fluturași și balonașe pe holurile mall-ului spuneau că “sala” se va deschide pe 1 septembrie, însă acest termen a fost amânat și restabilit pentru data de 1 octombrie. Însă, nici in ziua de azi, nu se observă nici un fel de activitate în spațiul închiriat de cei de la “Pure Health”. Deși proiectul pare unul serios și nicidecum o sală de cartier plină de puști doritori de naposim sau synthol, majoritatea celor care așteaptă încă din luna august “marea deschidere” și-au cam pierdut orice speranță. Prima scuză a celor de la firma în cauză a fost lucrul la instalația de aer condiționat care durează mai mult decât s-au așteptat. Totuși toate spațiile comerciale din Mall-ul în cauză sunt racordate la instalația de aer condiționat a complexului. În ultimul timp cititorii noștri ne-au informat că în momentul de față, aducerea aparatelor din străinătate care durează foarte mult ar fi ultima scuză. Însă până la montarea aparatelor ar mai fi trebuit făcute multe alte lucrări de amenajare, cel puțin teoretic. Cei care au plecat de la premiza că aceasta ar fi prima țeapă de amploare în acest domeniu se întrebau de ce totuși nu au fost acoperite geamurile spațiului închiriat și au lăsat să se vadă tot ce se petrece înăuntru? Să vedem însă care este poziția companiei mamă din Polonia.

   Am contactat o persoană din conducerea companiei din Polonia care ne-a oferit răspunsuri la toate întrebările noastre. Tony Cowen, unul din managerii campaniei, ne-a confirmat că, într-adevăr, compania “Pure Health and Fitness” se extinde și în țara noastră și nu este vorba de o persoană care a cumpărat o franciză pentru a se folosi de numele companiei. El a adăugat că, în afară de România, compania se extinde și în Bulgaria și Cehia. Domnul Tony Cowen a spus că termenul inițial a fost depășit datorită unor probleme tehnice neprevăzute și că, în momentul de față, lucrările au început, acestea urmând să fie executate de contractori locali. Noul termen estimat pentru deschiderea sălii este situat între șase și opt săptămâni. Cowen a ținut să menționeze că abonamentele nu intră în vigoare decât în momentul în care centrul va fi deschis și că oricum compania are o “money back policy” pentru cei care vor să renunțe la contractul făcut. Însă nu au fost mulți cei care și-au luat banii înapoi deoarece cei care vor dori să își refacă ulterior contractul vor plăti mai mult, a mai precizat Cowen.

   Conform celor de la “Pure Health & Fitness” compania are peste 30 000 de membri fericiți, iar scopul firmei este de a oferi cele mai bune facilități la prețuri incredibil de accesibile, acestea începând de la 99 RON. Deasemenea Cowen mai menționează că au angajat deja o echipă extraordinară în București pentru a ajuta România să “rămână sănătoasă”. Managerul proiectului din Capitală este Shaun Hall, deci persoana care poate da detalii despreproiect. Site-ul din România va fi complet funcțional începând cu săptămâna viitoare, conform aceleași surse.

    Am vizitat și noi spațiul închiriat de firma poloneză și într-adevăr nu se vede nici un fel de amenajare. Totuși am observat câțiva muncitori “în pauză” și un palet cu plăci de gips carton care așteptau să fie montate. Persoanele care în momentul deschiderii contului bancar pentru încheierea contractului, au depus și o sumă care să acopere câteva luni de abonament, au în continuare banii în cont, deci, teoretic, taxa de 105 lei este păstrată, în continuare, pentru prima lună de abonament. Presupusa țeapă din Mall-ul bucureștean este cel mai probabil dovada unei slabe organizări și a problemelor de comunicare dintre cei care se ocupă de acest proiect.

 

Reme

www.investigatii.ro