AODPR - Asociatia "ONOARE" a detectivilor particulari din Romania

telefon contact AODPR
AODPR - Asociatia ONOARE a detectivilor particulari din Romania

In 30.03.2011 Dl. Lazlo Borbely – Ministrul Ministerul Mediului si Padurilor aproba un raport al corpului sau de control care urmare sesizarilor repetate ale lui Florian Ionita si Daghie Victor Lucian confirma in totalitate cele sesizate in special cele referitoare la integritatea fondului forestier proprietate publica de stat comise de catre Directia Silvica Bucuresti la solicitarile dezvoltatorului imobiliar SC Impact D&C SA.

Raportul dezvoltat pe 19 de pagini constata ca sentinta civila nr. 1492/ 12.05.2008 devenita definitiva si irevocabila prin decizia nr. 2539/17.11.2008 a Curtii de Apel privind anularea HCGMB nr. 112/14.06.2007 referitoare la asa zisul Drum Vadul Moldovei nu este pusa in aplicare constatind o serie de infractiuni la adresa fondului forestier precum: pietruirea ilegala a unei linii parcelare de demarcatie intre doua corpuri de padure si trecerea in subteranul padurii a retelei electrice de alimentare a cartierului Greenfield cu incalcarea legislatiei in vigoare . Toate aceste infractiuni au fost tolerate de fosta Directie Silvica Bucuresti actual Directia Silvica Ilfov in special pe vremea fostului director Theodor Chiriac care isi permitea din salariul sau de slujbaj al statului sa conduca un Ferrari si sa mearga la vinatoare de girafe in Africa, fapte de notorietate aparute in presa in anul 2008.

Desi acest raport a fost transmis catre MDRT pentru luare la cunostinta, D-na Ministru Udrea asa cum nu a dat curs raportului corpului de control MDRT din anul 2010 de retragere a avizului nr. 56/2008 privind HCGMB 263/29.05.2008 tot asa refuza sa dea curs unui nou raport care constata nulitatea de drept a HCGMB 263/ 29.05.2008 care are la baza un studiu de trafic pe o autostrada cu 6 benzi pe asa zisul drum Vadul Moldovei in realitate anuat prin sentinta civila nr.1492/ 12.05. 2008 a Tribunalului Bucuresti Sectia IX Contencios ,cu mai bine de 2 saptamini inainte de aprobarea HCGMB nr. 263.

Acest raport a fost trimis si catre Pachetul General care initial l-a transmis catre solutionare catre Parchetul de pe linga Judecatoria Buftea desi aceasta nu avea niciun fel de jurisdictie,faptele avind loc in Sectorul 1 Bucuresti/ reclamantul si faptuitorii fiind din Bucuresti. Dupa interventia noastra se pare a fost trimis in sfirsit cindva in luna Octombrie 2011 catre Parchetul de pe linga Tribunalul Bucuresti dupa ce a stat prin sertarele de la parchetul Buftea in mod absolut ineficient.

De altfel si procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 1 au o ineficienta asemanatoare si au tergiversat mai bine de 3 ani plingeri penale ale subsemnatului impotriva SC Impact si a 8 persoane implicate in proiectarea/avizarea frauduloasa a documentatiei PUZ-ului modificator aprobat cu HCGMB nr. 263/29.05.2008, ca pina la urma (in ciuda nenumaratelor dovezi aduse si recunoasteri ale Procurorului Sef prin admiterea plingerilor subsemnatului impotriva solutiilor initiale de NUP date de procurorii desemnati ) sa se dispuna scoaterea de sub urmarire penala si netrimiterea in judecata a faptuitorilor pe motive in fapt pareri personale ale procurorului de caz desemnat. In realitate este doar o tragere de timp bine concertata pentru ca sa se prescrie faptele penale comise care au termen de 5 ani!

In mod asemantor ISC/ Garda Nationala de Mediu sunt complet ineficiente neputind sa constate trecerea ilegala a retelei electrice prin fond forestier si afectarea fondului forestier si astfel sa dispuna sanctiuni impotriva faptuitorilor sub motivatia hilara ca la controalele efectuate nu gasesc reteaua electrica desi aceasta este in subteran confirmata de altfel de procesul verbal de receptie a lucrarilor datat Iunie 2009 si pus la dispozitia acestor organisme.

Florian Ionita 0722 218200